Dobro došli, gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me
  • Strana
  • 1
  • 2

Tema: Privatizacija Veterinarske stanice u Podunavskom okrugu!!!!

Privatizacija Veterinarske stanice u Podunavskom okrugu!!!! 12 sep 2012 20:57 #2734

  • nemanjag
  • nemanjag's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 4
  • Karma: 0
Dragi Veterinari ,
postavljam Vam prijavu koju smo uputili Agenciji za privatizaciju,nadležnom ministarstvu, MUP-U NA KOJE NIKO nikada NIJE reagovao sto je dovelo do STEČAJA i odpustanja 18 i više radnika neko svojom odlukom neko kao tehnološki višak !!!!


Na osnovu Obaveštenja o ostavljanju naknadnog roka za ispunjenje ugovornih obaveza koje ste nam uputili 17. 02. 2009. godine pod brojem 5073/02 početkom godine smo vam podneli prijavu protiv

1. Aleksandra Stefanovića, JMBG 1905953770012, adresa: Bulevar Lenjina 10ž, Beograd – Novi Beograd, Srbija, kao direktora AD Veterinarske stanice Smederevska Palanka i Vlasnika iste iz sledećih razloga:

Dana 17.02.2009.godine Agencija za privatizaciju je na adresu AD Veterinarske stanice u Smederevskoj Palanci uputila Obaveštenje o ostavljanju naknadnog roka za ispunjenje ugovornih obaveza pod brojem 5073/02 od 17.02.2009 godine.

Naime, u postupku kontrole izvršenja Ugovora o prodaji društvenog kapitala metodom javne aukcije za subjekt privatizacije VETERINARSKA STANICA SMEDEREVSKA PALANKA overenog pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu pod II Ov.br. 1954/08 od 08.04.2008. godine, konstatovano je da Kupac nije izvršio svoje obaveze iz tačke 6.3. I tačke 6.2.4. Ugovora i obaveze iz socijalnog programa Aneksa 1 Ugovora.

Takođe, kontrolom koja je izvršena 29.10.2008.godine od Vaše strane (Agencije za privatizaciju) a na osnovu uvida u podatke iz knjigovodstvene evidencije Subjekta konstatovano je da Kupac ne postupa u skladu sa obavezom iz tačke 6.3.(kontinuitet poslovanja), jer je evidentiran pad poslovanja, koji je izražen kroz niži nivo prosečnih mesečnih poslovnih prihoda u 2008.godini, u odnosu na visinu prosečnih mesečnih ostvarenih u predprivatizacionoj 2007.godini, za 40,26%.
Nadalje , uvidom u jedinstveni registar računa NBS na dan od 04.11.2008.godine, konstatovano je da su poslovni računi u blokadi od 23.10.2008.godine za iznos blokade od 4.803.507,17 dinara.

Takođe, nije dostavljena dokumentacija o raspolaganju imovinom dafinisane tačkom 6.2.4. Ugovora.

Takođe, zarade zaposlenih nisu isplaćivane u dužem i višemesečnom periodu što je kontrolom konstatovala i poreska inspekcija. Kontrolom socijalnog aspekta ugovora, a povodom zarada konstatovano je da su zarade za maj, jun, jul, avgust i septembar 2008. u bruto iznosu isplaćene samo pojedinim zaposlenima dok je većini zaposlenih za navedeni period isplaćen samo doprinos na minimalnu osnovicu zarade. U međuvremenu, zarade nisu isplaćene zarade ni za preostale mesece prošle godine, a za 2009. godinu na ruke su isplaćene plate za juni i juli, dok doprinosi za penziono i zdravstveno osiguranje nisu isplaćivani, niti preostale plate.

U obaveštenju navodite da ste 05.12.2008. godine obaveštenjem dali rok od 60 dana da se izvrše ugovorne obaveze propisane tačkom 6.3. Ugovora i da se dostave dokazi u skladu sa nologom iz ovog obaveštenja, kao i da se u roku od 30 dana od dana prijema ovog obaveštenja izvrše obaveze iz tačke 6.2.4. Ugovora (raspolaganje imovinom) i dostaviti Izvod iz ZKNJ ili Prepis lista nepokretnosti za svu imovinu Subjekta, ne starija od 15 dana.

Naravno, sve ovo nije ispunjeno.

Nadalje, kontrolom od 26.01.2009. godine konstatovano je da kupac ne postupa u skladu sa obavezama iz tačke 6.3. (kontinuitet poslovanja) jer evidentiran pad poslovanja za 48.44 % u odnosu na predprivatizacionu 2007.godinu. Poslovni račun je u blokadi od 28.01.2009. godine.

Dokumentacija koja je tražena Obaveštenjem od 05. 12. 2008. godine, koja dokazuje postupanje Kupca u skladu sa obavezama propisanim Socijalnim programom u Prilogu 1. Ugovora, nije dostavljena.

Od početka marta se po nalogu vlasnika i direktora Aleksandra Stefanovića u firmi pojavljuje nezaposljeno lice Zoran Zarić iz sela Kusadka, zarad preuzimanja dnevnih pazara. Kupac firme je naložio službenicama u knjigovodstvu da mu predaju pazare, za koje izdaju neoverene priznanice.

Kao prisutno a nezaposleno lice, Zoran Zarić je permanentno vršio maltretiranje, torturu i upućivao pretnje zaposlenima kao i psihički presing na zaposlene, onemogućavajući ih u obavljanju svojih dužnosti predviđenih Zakonom o veterinarstvu kao i drugim pozitivnim propisima Republike Srbije nasilnički se ponašajući, vređajući zaposlene što je suprotno članu 344. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Prisutno a nezaposleno lice lažno se predstavljao kao odgovorno lice u društvu i na takav način čini zloupotrebu ovlašćenja nanoseći štetu AD Veterinarskoj stanici i potpisivao kao odgovorno lice zapisnike veterinarske inspekcije lažno se predstavljajući kao odgovorno lice u društvu što je suprotno članu 329. KZ Republike Srbije.

Pre nego što je Zoran Zarić došao u veterinarsku stanicu, na mestu direktora neovlašćeno je bio @@
iz Kusadka, nesvršeni pravnik, koji je u isto vreme bio na civilnom odsluženju vojnog roka (zakonom nije dozvoljeno da se u isto vreme radi i služi vojni rok!). On je falsifikovao potpis Aleksandra Stefanovića i tako neovlašćeno na svoju ruku izdavao veliki broj dokumenata. I on je iz firme odneo veliku količinu novca, što je velikim brojem lažnih putnih naloga pokrivala tadašnja radnica knjigovodstva Biljana Petrović. Takođe je pokrenuo veliki broj sudskih sporova na štetu veterinarske stanice.

Aleksandar Stefanović je svojim ponašanjem i nesavesnim radom i poslovanjem doveo u težak materijalni položaj Društvo a samim tim i zaposlene u istom čime je učinio krivično delo nesavesnog rada u privrednom poslovanju član 234 KZ Republike Srbije.

Zbog višemesečnog neisplaćivanja plata i doprinosa radnicima, već ih je mnogo napustilo ovu veterinarsku stanicu, a otići će i većina preostalih radnika firme. I sada je nemoguće obaviti stručne poslove za deo terena, a kada odu i ostali, to će biti nemoguće. Naglašavamo da se Aleksandar Stefanović prethodno preko računa veterinarske stanice zaduživao i uzimao kredite i robu za “Voćar” – firmu koju je takođe on kupio i upropastio.

Pored neisplaćenih zarada i doprinosa, veterinarska stanica je opterećena i velikim brojem tužbi, zaduženjima i blokadama računa. Trenutno (početkom oktobra 2009. godine), računi firme su blokirani iznosom od 1.582.871,49 dinara, a pored toga, prete nam isključenjem struje (dug od 75.000 dinara), oduzimanjem instrumenata (dug od oko 100.000 dinara), telefon nam je već isključen (dug od 18.000), dugujemo veterinarskom institutu u Požarevcu preko 100.000, kao i centru zaveštačko osemenjavanje u Velikoj Plani oko 280.000 din, itd. Pojavljuje se i veliki broj drugih dužnika, pa i starih radnika firme koji će uskoro preko suda prinudno naplatiti svoja dugovanja. Prethodni vlasnik Aleksandar Stefanović je uzimao kredite i robu preko računa veterinarske stanice a za svoju drugu firmu, „Voćar“, i to tegle i poklopce, šljunak, plaćao održavanje viljuškara i ostalo što nema veze sa veterinarskom delatnošću čime je samo opterećivao račun Veterinarske stanice. Takođe je na ime pozajmica sa računa veterinarske stanice a za račun „Voćara“ uzimao u više navrata po više stotina hiljada dinara koje nije vratio na račun veterinarske stanice. Za to postoji samo delimična dokumentacija.

Početkom maja meseca 2009 god. u veterinarsku stanicu došli su novi vlasnici, kako su se predstavili. Međutim za to nisu imali nikakva validna dokumenta. Do danas se nisu registrovali u agenciji za privredne registre tako da se firma i dalje vodi kao vlasništvo „Voćara“ Aleksandra Stefanovića. U razloge za to (svađe oko dugovanja između prethodnog i novih vlasnika) ne ulazimo jer to nije naša briga.

Novi vlasnici iz Beograda 13. jula 2009. poslali su svog čoveka, Srđana Tomaševića, koji je pružao navodno neke konsalting usluge, a u stvari je odnosio novac iz firme isto kao što je to radio i Zoran Zarić. U međuvremenu su plaćeni neki računi (ali i pored toga, dugovi su i dalje rasli), vlasnici su obećavali uplatu kojom će anulirati dugove na računu firme – ali ništa od toga nije se desilo. Kada je ovoj stanici oduzet najveći deo terena i kada je video da su drastično opali pazari, Srđan je otišao (21. septembra), a neki od novih vlasnika se više ne odazivaju na naše telefonske pozive, a pojedini od njih kažu da nemaju više ništa sa ovom firmom. Ostavili su firmu i sve nas na cedilu, i mi sada zaista više ne znamo KO je vlasnik. U međuvremenu su počeli da dolaze i inspektori sa istim pitanjem (ko je vlasnik), tražeći dokumentaciju o tome, ali u stanici ne postoje validna dokumenta o tome.

Napominjemo da su ti novi vlasnici u međuvremenu odneli svu dokumentaciju iz veterinarske stanice i prebacili u knjigovodstvenu firmu u Beogradu, kod knjigovođe Tatjane Jovanović, koja je preuzela dokumentaciju, a imamo saznanje da je u međuvremenu otkazala svoje usluge. Dokumentaciija se i sada nalazi kod njih i mi nemamo uvid u to kod koga je. Takođe je kod njih i jedan od pečata firme, tako da mi ne znamo kako i gde se taj pečat koristi. Moguće su zloupotrebe!

Pored svega toga, od decembra prošle godine nisu uplaćivane fakture za obavljanje Programa mera i izdavanje uverenja o zdravstvenom stanju životinja, i shodno tome stanica nije dobila ni sredstva iz budžeta. Vlasnici, i prethodni i novi, po svoj prilici su računali na taj novac jer se radi o najmanje dva miliona dinara – ali, naravno, novac nije dobijen jer prethodno nisu uplaćene fakture na budžet Republike Srbije.

Ova veterinarska stanica je u sve goroj situaciji jer nema sredstava za nabavku osnovnih sredstava za rad niti za plaćanje zaostalih dugova, i pitanje je momenta kada će se pojaviti neki od onih kojima stanica duguje, da preuzmu imovinu posredstvom suda. U međuvremenu, zaposleni u stanici nemaju od čega da žive. Pošto je situacija veoma teška i URGENTNA, molimo vas da preduzmete mere za koje ste nadležni.

NIKO NIKADA NIJE ODGOVORIO NA OVE PRIJAVE !!!!!!

SVAKOJAKE DRŽAVNE INSTITUCIJE SU IMALE UDELA U GAŠENJU OVE STANICE OD NADLEŽNOG MINISTARSTVA DO INSPEKTORA!!!!
Poslednja izmena: 21 dec 2016 19:55 od nemanjag.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Privatizacija Veterinarske stanice u Podunavskom okrugu!!!! 12 sep 2012 21:03 #2735

  • nemanjag
  • nemanjag's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 4
  • Karma: 0
:(
Poslednja izmena: 12 sep 2012 21:05 od nemanjag.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Privatizacija Veterinarske stanice u Podunavskom okrugu!!!! 14 sep 2012 09:14 #2739

  • Palvet
  • Palvet's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Expert Boarder
  • Poruka: 130
  • Primljeno zahvalnica: 5
  • Karma: 15
Komšija,
Država se , prostim rečnikom govoreći, odredila pre više godina koja preduzeća su joj potrebna , a koja nisu. Tj., koja će da zadrži, a koja da proda. Tako, prodata preduzeća doživela su različitu sudbinu.
Jedno od preduzeća za obavljanje veterinarske delatnosti - "Veterina Beograd" našao je interes da revitalizuje i spase sigurne propasti Grad Beograd. Možda grad Smederevska Palanka ima interes da revitalizuje i spasi preduzeće u kome Vi radite i napravi ga javnim (obzirom da je ova stanica obavljala i izvestan deo poslova za taj grad) ? Da li ste razgovarali sa nekim i na tu temu?
Puno sreće.
veterinar
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Privatizacija Veterinarske stanice u Podunavskom okrugu!!!! 14 sep 2012 11:08 #2741

  • nemanjag
  • nemanjag's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 4
  • Karma: 0
Zdravo,

dobijena je saglasnost od VKS ali od ministarstva nije,kada smo trazili saglasnost odgovor je jedva stigao i to posle mesec,mesec ipo dana,tj. odgovor ne bi ni stigao da nisamo jeos jednim dopisom zatražili da nam nadležno ministarstvo da saglasnost!!! Njihov odgovor se nalazio na 5 3-4 lsita papira u kome u oni ,, objasnili,, sve ,a samo nisu dali odgovore na nase pitanje tj.saglasnot da nas opština preuzme i postanemo ZOOHIGIJENA !!! Takodje su u odgovoru napisali neke nevažne informacije koje se nisu ticale saglasnosti , a čak i izgrešili pojedine informacije, da bih na samom kraju odgovora napisali da ne mogu da nam daju saglasnost!!!
Takodje sama opština nije bila u mogućnosti da nam pomogne jer je tada na njenom čelu bio profesor fizicke kulture koji nije bas kako je on rekao upucen u problematiku !!!!
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Privatizacija Veterinarske stanice u Podunavskom okrugu!!!! 15 sep 2012 08:06 #2743

  • Palvet
  • Palvet's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Expert Boarder
  • Poruka: 130
  • Primljeno zahvalnica: 5
  • Karma: 15
Da li stanica u ovom trenutku, formalno, ima zaposlena 3 veterinara sa licencom i da li je ostalo nešto od programa mera u nadležnosti ovog preduzeća.
veterinar
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Privatizacija Veterinarske stanice u Podunavskom okrugu!!!! 15 sep 2012 16:39 #2744

  • nemanjag
  • nemanjag's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 4
  • Karma: 0
Stanica je u stečaju!!!Određen je zastitnik kapitala!!! Ostali su samo prazni zidovi nista vise!!!!
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
  • Strana
  • 1
  • 2

Oglasi za posao

veterina.info fan box