Dobro došli, gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

Pravila

1. Informacije date na ovom forumu imaju pre svega za cilj da unaprede, a ne da zamene, odnos između pacijenta i njegovog lekara. Nemaju nameru da zamene profesionalne veterinarske savete koji se tiču medicinskog stanja Vašeg ljubimca ili duge životinje ili pitanja u vezi sa njim. Uvek tražite savet veterinara za pitanja koja se mogu ticati medicinskog stanja izvesne životinje. Samo Vaš veterinar može da da adekvatnu dijagnozu i terapiju. Koriščenjem ovog sajta slažete se sa ovim.

2. Poruke na forumu predstavljaju stavove i mišljenja autora poruka, a ne vlasnika foruma, administratora i urednika. Vlasnik foruma, administratori i urednici ne odgovaraju za sadržaj poruka, niti za stavove članova foruma iznesene u njima.
Učestvovanje u radu foruma (postovanje, uređivanje i administriranje kao član foruma, moderator ili administrator) je čisto dobrovoljno/volonterska stvar, s toga ne očekujte nikakvu nadoknadu za uzvrat.

3. Poštujte druge članove foruma, čak i kad su njihovi stavovi dijametralno različiti od Vaših. Komentari koji sadrže uvrede na nacionalnoj, rasnoj, verskoj, seksualnoj i bilo kojoj drugoj osnovi, kao i pozivi na nasilje, maliciozni komentari, pornografija, vređanje, psovanje, pretnje, vulgarne reči, neosnovane klevete, spamovanje - neće biti tolerisani.

4. Potrudite se da vaši postovi budu gramatički ispravni i sa smislom, kako bi vas ostali članovi razumeli. Postovi pisani VELIKIM SLOVIMA (sa uključenim "Caps Lock" tasterom), kao i poruke koje sadrže samo smajlije i(ili) referral linkove - biće izbrisane.

5. Postovi i topici koji su po proceni administratora i urednika neprihvatljivi za www.veterina.info, biće uklanjani, a članovima koji ih često šalju biće uskraćen pristup. Prilikom postovanja na boardima koji zasebno sadrže "pravilnik" (primer boarda "Oglasi"), pre postovanja pročitati i pridržavati se istog.

6. Citiranje poruka je korisno da bi se pratio tok diskusija, koristite ih s razlogom i merom ; ako se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad vaše, nemojte uzaludno koristiti citat iste jer je jedan pogled naviše dovoljan da se vidi da ogovarate na tu poruku. Bespotrebno je citiranje "Citata citata prethodnog citata"  (naročito ako su svi jedni za drugim) i biti brisani jer samo zatrpavaju stranicu bespotrebnim sadržajem. Ako odgovarate na neku poruku u nizu ili na više njih, koristite umerene [ quote ] [ /quote ] tagove da bi ostalima dali do znanja na koji deo teksta se vaš odgovor odnosi. Kad koristite citat koristite delove poruke na koji se odnosi vaš odgovor, brišite nepotrebne delove citata i ostavite samo ono što je zaista neophodno. Nemojte dozvoliti da vam tuđ citat bude veći deo poruke.

7. Poruke kojima kršite nečija zakonska, patentna, autorska, lična ili druga prava su takođe zabranjene i biće cenzurisane. Kao i upotreba materijala u postovima koji su zaštićeni autorskim pravom. Prilikom citiranja/postovanja sadržaja sa drugih izvora, potrebno je naglasiti izvor.

8. Postovi koji sadrže lične informacije trećeg lica, kao i fotografije, brojeve telefona, mail-a, biće uklonjeni u cilju zaštite privatnosti.

9. Potpisi (signatures) ne smeju sadržati nikakve političke parole, citate, simbole, referral linkove kao i uvrede na nacionalnoj, rasnoj, verskoj, seksualnoj i bilo kojoj drugoj osnovi. Takođe isto važi i za avatare.

10. Koristite pretragu koja će Vam pomoći u pronalaženju tema na forumu. Pre postavljanja teme budite sigurni da ista ili slična već ne postoji. Prilikom postavljanja teme, stavite što opisniji naslov. Nije dozvoljeno ponovno otvaranje tema (topika) koji su već uklonjeni ili zatvoreni od strane moderatora. Nemojte postavljati naslove kao što su " Hitno potrebna pomoć" i sl.

11. Držite se teme. Poruke koje skreću raspravu sa teme tretiraće se kao "off topic" i mogu biti obrisane ili prebačene na drugu temu. Namerno i sistematsko skretanje tema, kao i drugi vidovi ometanja diskusije neće biti tolerisani.

12. Urednici (moderatori) su izabrani od strane administratora foruma i imaju njihovo potpuno poverenje. Forum postoji zahvaljujući Vama, a funkcioniše zahvaljujući urednicima koji volonterski rade svoj posao. Ukoliko imate primedbi na rad administratora i urednika (moderatora) foruma, možete izneti razloge na board-u "Predlozi i pitanja / Žalbe na rad Administratora i Moderatora foruma". Žalba na rad nekog urednika je isto moguća slanjem privatne poruke administratoru, sa jasnim citatima i sledom događaja.
Administratori i urednici imaju puno pravo da sankcionišu svako maliciozno ponašanje (videti pasus pod brojem "2") na forumu u zavisnosti od težine prekršaja. Isto tako, administratori i urednici foruma se NE obavezuju da obrazlože razloge za uklanjanje poruka i zadržavaju pravo da ugase naloge korisnika koji krše navedene standarde.

13. Nije dozvoljeno koristiti više od jednog korisničkog imena (nickname/username).

14. Političko isticanje, reklamiranje kao i razni vidovi promocija nisu dozvoljeni na forumu, osim u slučaju kada to administratori i urednici foruma dozvole. Na uredništvu je da oceni šta spada pod domen "političko isticanje", "reklamiranje" i "promovisanje" i da shodno tome ukinu Vašu poruku.

15. Administratori i urednici foruma zadržavaju pravo odlučivanja i osporavanja svakog člana Pravilnika foruma o tome kako, kada i na koji način će se primenjivati prethodno navedeni članovi.

16. Pravilnik nije konačan i po potrebi će se dopunjavati i menjati dogovorom od strane administratora i moderatora.

Read more...

Oglasi za posao

veterina.info fan box