Dobro došli, gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

Tema: Genetički modifikovane biljke u ishrani životinja - da ili ne?

Genetički modifikovane biljke u ishrani životinja - da ili ne? 21 avg 2014 07:15 #5416

  • Kathy
  • Kathy's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Expert Boarder
  • Poruka: 124
  • Primljeno zahvalnica: 13
  • Karma: 1
Napomena: ovde nisu navedene sve štetne posledice ishrane životinja sa GM hranom, kao ni strane dugoročne studije koje otkrivaju štetne posledice po zdravlje životinja.
Kako životinje reaguju na GMO, isto tako reaguju i ljudi.

www.prviprvinaskali.com/clanci/dokumenti...tinja-da-ili-ne.html
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Genetički modifikovane biljke u ishrani životinja - da ili ne? 29 nov 2014 07:22 #5552

  • Kathy
  • Kathy's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Expert Boarder
  • Poruka: 124
  • Primljeno zahvalnica: 13
  • Karma: 1
Nove smrtonosne bakterije rastu u nama zahvaljujući GMO hrani

Nova studija pod nazivom „Uticaj glifosata na mikrofloru i proizvodnju botulinum neurotoksina tokom fermentacije u predželucu“ potvrdila je rastuću sumnju da GM hrana koja sadrži ubikvitarnu agrohemikaliju Raundap uzrokuje razne promene na mikroflori onih koji je konzumiraju, pri čemu nastaju telesne promene koje mogu dovesti do niza smrtonosnih bolesti.

Novija istraživanja ukazuju na to da najpopularniji herbicid na svetu uzrokuje disbiozu (patogenizaciju crevnih bakterija), stanje koje duboko utiče na takozvani holobiont, tj. na sve organizme koji sačinjavaju naše telo, zajedno sa ljudskim ćelijama, a samim tim i na zdravlje.

Pošto zavisimo od tačno određene količine bakterija sa kojima koevoluiramo eonima, bilo kakvo značajnije remećenje ovog mikrobiološkog sveta dovešće do nepravilnog funkcionisanja organizma, a zatim i do bolesti.

Postoji i sumnja da je pojačana osetljivost na gluten direktan rezultat povećanog prisustva hrane sa glifosatom.

Brilijantna naučnica sa MIT-a, Stefani Senef, objasnila je da glifosat deluje tako što prekida put šikiminske kiseline, metaboličku funkciju koja kod biljaka stvara esencijalne aminokiseline. „Kada se ovaj put prekine, biljke umiru. Ljudi nemaju put šikiminske kiseline, pa su naučnici pogrešno mislili da će izlaganje glifosatu biti bezazleno“, rekla je Stefani.

Međutim, sada je poznato da glifosat utiče na mikrofloru, koja čini osnovu našeg zdravlja, tako što pospešuje rast štetnih bakterija.

Zaista, nova studija je pokazala da glifosat utiče na mikrofloru četvorogodišnjih krava, tako što pospešuje rast Clostridium botulinum bakterija, pri čemu se botulinum toksin stvara u buragu.

Uzmite u obzir da je botulinum najtoksičnija supstanca na svetu i da se, iako je odobrena od strane FDA za „kozmetičku“ upotrebu (botoks), posmatra kao potencijalno biološko oružje jer je 75 ng botulinuma dovoljno da ubije osobu tešku 75 kg. Procenjuje se da bi kilogram botulinuma bio dovoljan da ubije čitavo čovečanstvo.
Svaka hemikalija koja je sposobna da poveća broj bakterija koje proizvode botulinum trebalo bi da se smatra jasnom pretnjom po ljudsko zdravlje.

Dok se istraživanja o toksičnosti glifosata budu nagomilavala, konzumenti imaju samo jednu opciju da izbegnu štetu: da po svu cenu izbegavaju hranu proizvedenu sa ovom hemikalijom i da kupuju hranu koja je označena kao ne-GMO ili koja je proizvedena organski.

Ova studija postaje posebno zabrinjavajuća kada se uzme u obzir da je zdravlje creva povezano sa opštim zdravljem imunog sistema.

(Webtribune.rs)

webtribune.rs/nove-smrtonosne-bakterije-...aljujuci-gmo-hrani/#

Ovo se naravno odnosi i na ljude, i na životinje...
Poslednja izmena: 29 nov 2014 07:24 od Kathy.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: gromil

Oglasi za posao

veterina.info fan box