Dobro došli, gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

Tema: Neke nedoumice o mackama

Neke nedoumice o mackama 20 avg 2013 18:47 #4594

  • bambix23
  • bambix23's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 19
  • Karma: 0
1. Sta se desava kada se mackama skrate brkovi? Znam cemu su oni namenjeni, ali ne znam kako se macka ponasa kada ostane bez njih. Da li ostaje neki trajan defekt kao posledica ili samo dok brkovi ponovo ne izrastu?

2. Да ли је истина да кора поморанџе и лимуна због мириса одбијају мачке и да исто важи и за мирис средства против мољаца и бибера.
3. Мачку одбија да чепрка по земљи и талог кафе? Ако је ова изјава тачна, због чега је талог кафе одбија?

4. Mačka se umiljava trljanjem o naše telo iz želje za prijateljskim fizičkim dodirom, ali ipak nije riječ samo o tome. Mačka započinje trljanje vrhom glave ili lijevom ili desnom stranom njuške, zatim se trlja čitavom lijevom ili desnom stranom tijela i nazad, zatim vam obavije rep oko noge. Nakon toga vas pogleda i ponovi čitavu radnju, ponekad nekoliko puta uzastopce. Ako se sagnete i pomazite mačku ona će pojačati trljanje i često će dodirnuti jednom stranom njuške vašu ruku ili glavom trljati vašu nogu. Kad to obavi, napustit će vas, otići do vas i zatim sjesti i početi lizati jednu stranu tijela. Ceremonija pozdravljanja će tako biti završena. Svaki od ovih elemenata ima posebno značenje. U biti se u svemu ovome radi o tome da mačka razmjenjuje svoj miris s vašim. Poslije toga ona, kako smo spomenuli, sjedne i zatim jezikom kuša naše mirise, lizanjem onog dijela svog tijela kojim se trljala o naše tijelo.

Zašto mačka jezikom oseća naše mirise, a ne čulom miris?
Zašto ona te mirise ispituje?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Oglasi za posao

veterina.info fan box