Znamo da svog ljubimca želite da vodite svuda sa sobom. On je deo vaše porodice - zajedno gledate filmove, pripremate mu hranu i vodu, uveseljava vas kada imate loš dan. Međutim, kada dođe period odmora sve postaje previše komplikovano. Većina smeštaja nije pet-friendly, odnosno ne dozvoljavaju da svog ljubimca povedete sa sobom na put. Mi izdvajamo za vas Top tipove smeštaja ako putujete s ljubimcem, kako vaš krznati prijatelj ne bi morao da vas tužno čeka dok vi putujete.

Hoteli i ljubimci

Ako tokom svog putovanja odsedate u hotelu, morate razmišljati unapred. Pet-friendly hoteli su oni koji ne samo da dozvoljavaju da sa sobom povedete svog ljubimca, već su ljubimci kod njih dobrodošli. Ovo zapravo podrazumeva da će vaš ljubimac imati prilike da uživa u svom spa danu, da ćete moći da platite uslugu čuvanja i da će moći da se hrani u hotelu. Ovi hoteli uglavnom naplaćuju pet fee, odnosno dnevnu taksu za boravak vašeg ljubimca. Ponekad ćete se sresti sa nepovratnim depozitom ukoliko najavite dolazak i ovog člana svoje ekipe.

Sajtovi kao što je Booking.com pružaju kao dodatni filter izbor pet-friendly hotela, što može značajno da olakša vašu pretragu. Uz to, možete da dodate i druge filtere poput cene, zahtevanih dodatnih usluga i slično, a sajt će vam prikazati najpovoljnije ponude koje ispunjavaju vaše zahteve.

25395340 1763948803637242 1638616432 n

Ljubimci u iznajmljenim apartmanima

Kada kažemo da iznajmljivanje apartmana može da vam pruži udobnost koju imate i u svom domu, zaista tako i mislimo. Vrlo često apartmani dozvoljavaju da povedete svog ljubimca sa sobom, tako da atmosfera postaje potpuna. Zajedno možete da uživate u svim prednostima svog stana dok ste na odmoru.


Brojni sajtovi imaju mogućnost pretrage pet-friendly apartmana, ili ih prosto imaju u ponudi. Obično ovu uslugu nude visoko kvalitetni apartmanski smeštaji, koji više nisu strani ni na našim prostorima, pa recimo luksuzni apartmani u Beogradu mogu biti odličan izbor. Pogotovo planirate da iz nekog drugog grada Srbije, svratite u glavni grad, sa svojim kućnim ljubimcem.

Hosteli i ljubimci

Danas je sve više hostela koji su svoja vrata otvorili kućnim ljubimcima. Iako ne tako česta pojava u Srbiji, u inostranstvu već postoji baza pet-friendly hostela koji nude različite usluge. Imajući u vidu to da je hostel obično smeštaj koji je jeftiniji od hotela, ne treba očekivati poseban tretman za svog krznatog prijatelja.

Postoje i određena pravila koja se moraju poštovati, kao na primer da on mora da odsedne sa vama u privatnoj sobi - nikako u sobi koja se deli sa više ljudi, iako je ona povoljnija. Takođe, očekujte dodatne takse sa odsedanje svog ljubimca.

25436468 1763948793637243 2136888381 n

Kratka putovanja

Kada su u pitanju kratka putovanja sa ljubimcima, treba znati da smeštaj kao što je stan na dan, obično nije naklonjen kućnim ljubimcima. Zašto? Razlog je prost - prekratko ćete se zadržati da bi potencijalno Vaš ljubimac napravio “veći nered”.  Takođe, vaši ljubimci možda neće voleti preveliki napor za tako kratko zadržavanje, pogotovo ako menjate više stanova na jednom putovanju.

Ukoliko morate povesti svog ljubimca na ovakav put, najbolje je da potražite neko od prihvatilišta koja su namenjena upravo ljubimcima koji ne mogu da podele smeštaj sa svojim gazdom. Oni će na toj lokaciji dobiti hranu, vodu, kupanje, šetnju, u zavisnosti od prihvatilišta koje ste izabrali i usluga koje ste spremni da platite. Ono što je prednost je da će vaš ljubimac biti na sigurnom i toplom mestu. Svakako, ovo ne znači da treba odustati od potrage. Jedina mana je što će ona možda malo duže trajati.

25437193 1763948806970575 1981040908 n

Budite spremni

Kada budete krenuli na put sa svojim ljubimcem, postoje određeni uslovi koje morate poštovati. On mora da bude zdrav, i većina smeštaja zahteva potvrdu vašeg veterinara o zdravlju ljubimca. Dobićete posebnu oznaku za svoju sobu koja mora biti sve vreme na vašim vratima dok ste vi u njoj sa svojim ljubimcem. Naravno, lepo ponašanje vašeg prijatelja se podrazumeva.

Pored ovoga, imamo određene preporuke za vas kako bi put protekao bez problema:

  • Popišite veterinarske ambulante u blizni puta kojim se krećete do svoje destinacije;
  • Popišite veterinarske ambulante u blizini svog smeštaja;
  • Ponesite posude za hranu i vodu;
  • Ponesite igračke za svog ljubimca;
  • Imajte kod sebe osnovne lekove;
  • Ponesite prvu pomoć;
  • Obezbedite poslastice za svog ljubimca kako biste ga nagradili zbog dobrog ponašanja. 

Prijavi se

Pretraži sajt

Oglasi za posao

veterina.info fan box