Dobro došli, gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

Tema: Najčešća pitanja na državnom

Najčešća pitanja na državnom 14 dec 2021 12:09 #16820

  • Desaaa
  • Desaaa's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 1
  • Karma: 0
Polaganje 14.12.2021. Bilo nas je 11, 1 je pao sve, 4 možda na popravni i to svi iz DRŽAVNE UPRAVE. Jedan možda iz higijene namirnica, pored toga. Napomenuću da sam ja zaista učila cela 4 dana, ali da nisam merodavna jer sam zaraze spremala mesec dana i prošla. Brzo pamtim i brzo zaboravljam, i potrebno je više vremena. Tako da jednu nedelju laganog čitanja i jedna intenzivnog, bilo bi sasvim dovoljno. Ova pitanja sa foruma i malo dopuna kako bi bilo jasnije. Ispitivači su nasmejani, prijatni i korektni, osim dotične. Ona je isto bila ok, ali je atmosfera bila užasna, samo razmišljaš kao ćeš pasti.

USTAV: Kako se deli vlast, kako se stiče pravo na državljanstvo (rođenjem). Nije bila ta baba o kojoj svi pričaju, neka mlada sa kratkom kosom, ushićena i skroz je kul.
UPRAVNI POSTUPAK: Načela (kaže možeš 2,3, ne moraš sva), ko može da pokrene u.p., delovi rešenja, i koji deo je najvažniji (dispozitiv).
KANCELARIJSKO: akt, delovi akta, prijem pošiljaka, i koji predmeti se arhiviraju (završeni). Ali sam nabadala.
RAD I RADNI ODNOSI: Prava zaposlenih, plaćeno odsustvo. Pitala gde radim.
DRŽAVNA UPRAVA: kratka horor priča. S tim što deluje da traje dugo. Traži preciznost (ne oblikuje Vladu, nego politiku Vlade, itd), i tako, imala je začkoljica. Izašla sam, nit sam znala da l sam prošla, nit sam smela da pitam. Gleda te kao da će te srušiti. Nekima je rekla da su pali, nekima da su položili, nekima ništa, ali mislim da smo svi izašli sa istim utiskom. Da napomenem da je ovo oblast koju sam najviše učila jer sam čula da je problem i smatrala da sam je naučila.
Pitala je: državne okruge, državni sekretar, poslove Vlade.

ZOOHIGIJENA: lagano, smara je da te sluša. Stočna groblja i DDD. To vrti svima.
ZDRAVSTVENA ZAŠTITA: pitala gde radim i na osnovu toga, obeležavanje pasa i mačaka, i pitala avijarnu influencu, koju ja nisam ni pročitala, ali samo je pitala za mere i šta se radi (ubijaju se). Pitala zaraženi i ugroženi krug, ali to više onako, sama je ispričala, iako sam znala.
HIGIJENA NAMIRNICA: Ona je najduže pitala. Skroz je prijatna i simpatična, ali traži da znaš. Mene je pitala šta je HACCP, načela i primer za kritičnu kontrolnu tačku(konzerve, u njima pritisak, temperatura i vreme ekspozicije), i pitala me pasterizaciju i sterilizaciju mleka, temperature, i šta se dobija jednim i drugim postupkom (sterilizacijom se uništavaju spore). Druge je pitala trihinelu i digestiju (traži detaljno postupak, količine i vreme).

Nije strašno, al nije baš da nije ništa. Par informacija koje ja nisam pronašla ovde. Ako padnete 1-2 oblasti, idete na popravni koji se organizuje sl meseca i automatski dobijate poziv poštom, plaćate 5000. Ako padnete više od dve, polažete komplet i preocedura je ista kao prilikom prve prijave, sve šaljete ponovo (diploma, molba za polaganje, itd), ponovo dobijate temu za pismeni, i ponovo plaćate 10 000. Tako da je smor.

Srećno!
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Najčešća pitanja na državnom 05 apr 2023 22:01 #16928

  • @leksanDar
  • @leksanDar's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 1
  • Karma: 0
Март 2023.

Рад
- права радника
- плаћено одсуство

Устав
- начела устава
- интерпелација
- ко може да мења устав
- ко је носилац суверености

*поправни
Интерпелација
Подела власти
Правни акти по реду

Државна управа
- подела управе
- секретаријат и завод, какве послове обављају

*поправни
Управни окрузи
Министарство
Органи управе у склопу министарства

Управни поступак
- ко могу бити странке у управном поступку
- правоснажно решење, може ли се поднети жалба

Канцеларијско пословање
- шта је акт
- роковник

Здравствена заштита
- туберкулинизација
- афричка куга свиња, које се мере спроводе у случају појаве
- бруцелоза, леукоза говеда, само старосна доб говеда за спровођење мера

Хигијена намирница
- трихиноскопски преглед меса

Зоохигијена
- методе нешкодљивог уклањања лешева
- припрема живинарског објекта за усељавање->дезинфекција

Испитивачи коректни, нико није био непријатан. Ако некоме буде од користи има неки клинац на јутјубу који чита устав (подриг чита устав), ја сам скинуо на флеш и слушао док се возим по терену.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Oglasi za posao

veterina.info fan box