Dobro došli, gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

Tema: Primjena ozona na farmama svinja?

Primjena ozona na farmama svinja? 09 okt 2021 08:54 #16799

  • Jessesun
  • Jessesun's Avatar
  • VAN MREŽE
  • Fresh Boarder
  • Poruka: 1
  • Karma: 0
Kako spriječiti i riješiti nekoliko problema s kojima se farme svinja obično susreću?

1. Je li problem pitke vode za svinje na farmama svinja sirova voda ili voda iz slavine?
2. Kakav je miris u zraku i kako ga ukloniti?
3. Kako spriječiti svinjske bolesti?

Ako farma svinja koristi vodu iz slavine, svinje je mogu piti direktno, što nije veliki problem. Ako se radi o sirovoj vodi, poput vode iz bunara, mora se pročistiti. Način obrade ovisi o kvaliteti i količini sirovine vode.

Miris svinjogojskih farmi je štetni ozon, poput sumporovodika i amonijaka. Ovi štetni plinovi dugo će utjecati na rast i razvoj životinja. Treba ih ukloniti. Kako ih ukloniti? Ozon možete koristiti za oksidaciju. koncentraciju ozona treba kontrolirati Američki standardi Koncentracija ozona u ljudskoj sigurnosti je 0,1 ppm, 8 sati kontakta

Posljednji i najvažniji je problem prevencije bolesti svinja. Problemi bolesti su zapravo mikrobi ili bakterije. Mikrobi uglavnom postoje u zraku, vodi i tlu. Znamo li sada koliko su voda i zrak važni za farme svinja?

1. Za problem vode, prvo pogledajte kvalitetu sirove vode, a zatim pogledajte je li potrebno pročišćavanje i proces prečišćavanja vode.
2. Ozon se može koristiti za uklanjanje mirisa, mikroorganizama i bakterija u zraku. Važno je odabrati odgovarajući generator ozona prema veličini farme svinja, izračunati i postaviti vrijeme pokretanja i trajanje
3. Prevencija bolesti svinja. Osim gore navedenog, a sterilizacija ozonom može ubiti mikroorganizme i bakterije u zraku, možete koristiti i ozonsku vodu za redovno ispiranje svinjokoše za sterilizaciju i dezinfekciju, jer ozon ima jaču sposobnost sterilizacije u vodi To je najjači oksidant poznat trenutno osim fluora.

Bilo u zraku ili u vodi, ozon će nakon sterilizacije postati kiseonik, što je dobro za ljudski organizam. Stoga je kontrola koncentracije ozona CO3 ključna. Mnogi proizvođači ozona na tržištu će preuveličati proizvodnju generatora ozona, iako postoje mnoge metode detekcije., Ali budući da je precizna oprema za detekciju ozona obično vrlo skupa, kao što je Prominent, tržište generatora ozona je trenutno prilično kaotično. Za velike sisteme miješanja ozona moramo pronaći profesionalnu kompaniju za projektiranje, na primjer, sistem će uključivati ​​strojeve za kompresor zraka, filtere, rashladne sušače, filtere, adsorpcijske sušilice, mlaznice, pumpe, spremnike za miješanje itd., točnije, u proces prečišćavanja ozonske vode, ako želite precizno i ​​automatski za kontrolu koncentracije ozona potreban je i PLC sistem.
Jesse

CE Environment Technology Co., Ltd

Tel: 0799-6828880 Skype:yamsole Mobile:+86-00-13719419011
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. www.ceenvironment.com
Add: 610-2 Room, Guangfeng Mansion 118#, Suzhou East Street, Economy & Technology developing district, Pingxiang, province China
Poslednja izmena: 10 okt 2021 08:36 od Jessesun.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Oglasi za posao

veterina.info fan box