oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Ne razumijem zašto se ubija bizon, zašto se krote divlji konji, zašto je u dubini šume toliko ljudskog mirisa, zašto je pogled na zelene brijegove rastrgan žicama što govore. Gdje su guštici, nema ih više. Gdje je orao, otišao. Pravom življenju je kraj. Nastupa borba za opstanak"
Poglavica Seattle, Pismo indijanskog poglavice Seattlea
 

Vet Twitter

JunicaDana 29.04.2012. u Suseku u opštini Beočin biće održana tradicionalna izložba najboljih grla iz oblasti govedarske, ovčarske i svinjarske proizvodnje. Ovo je već VII tradicionalna
izložba stoke sa područja opštine Beočin i stočara iz ostalog dela Srema i Južne Bačke. Izložba će se održati pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, opštine Beočin, uz organizacionu podršku MZ Susek i PSS Poljoprivredne stanice Novi Sad.
Na izložbi će biti prikazano preko 40 krava i junica, uglavnom simentalske rase i nekoliko grla podolske rase, 30 grla svinja i oko 120 grla ovaca. Što se tiče svinjarske izložbe biće izložene svinje različitih rasa i kategorija, kao i mangulice. Ovčarska izložba će ove godine
biti dosta zastupljenija, i brojno, i u pogledu rasnog sastava.
Biće izložene različite kategorije grla rasa: cigaja, virtemberg, il d france i bergama. Pored ovoga biće izloženi radovi Udruženja žena iz Suseka, Čerevića i Luga. Organizatori su pripremili bogat kulturno umetnički program i veliki broj nagrada izlagačima.

PROGRAM IZLOŽBE

Dolazak izlagača 9,00 h
Početak izložbe 10,00 h
Zabavni program 11,00 h
Pozdravni govor pokrovitelja i organizatora 12,00 h
Korida 12,15 h
Takmičenje u šišanju ovaca 12,30 h
Proglašenje pobednika i dodela priznanja 13,00 h
Zabavni program i ručak za goste i izlagače u domu MZ Susek 14,00 h

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i provedu jedan divan dan u druženju sa stočarima podunavskog dela Srema u Suseku.
U prilogu fotografije sa predhodnih izložbi.

Pripremio Novaković Zoran, mr, tel. 060/148-24-41
Kontakt telefon MZ Susek: 021/878-031
Izvor: Poljopartner

Oglasi za posao

veterina.info fan box