oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Što je čovjek bez životinja? Kada bi životinja nestalo, čovjek bi umro od velike usamljenosti duha. Što god zadesi životinje, ubrzo snađe i čovjeka. Sve je na svijetu povezano"
Poglavica Seattle, Pismo indijanskog poglavice Seattlea
 

Vet Twitter

brazil-zastavaBRAZILIJA - Šest zemalja je zabranilo uvoz govedine iz Brazila, nakon što je prošlog meseca potvrđena pojava slučaja atipičnog oblika oboljenja "ludih krava", izjavila je brazilska sekretarka za spoljnu trgovinu Tatiana Prazeres.


Kina,Japan, Južnoafrička Republika, Saudijska Arabija, Čile i Jordan su obavestile vlasti u Braziliji o toj zabrani, nakon što je Svetska organizacija za zaštitu zdravlja životinja potvrdila da je 2010. godine uginula jedna od krava obolela od atipičnog oblika oboljenja "ludih krava" (goveđa spongiformna encefalopatija).

Brazil, najveći svetski izvoznik govedine, planira da iznese slučaj pred Svetskom trgovinskom organizacijom (STO), ako te zemlje ne ukinu zabrane, rekla je Prazeresova, navodeći da konzumiranje brazilske govedine ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje.

Ona je saopštila da odluke o zabrani nemaju nikakvog zdravstvenog osnova, kao i da se planira iznošenje slučaja pred STO. 
tanjug-ekos

 

Šest zemalja zabranilo uvoz brazilske govedine

Poslednje na forumu

Oglasi za posao

veterina.info fan box