oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Kad čovek želi da ubije tigra, on to naziva sportom; kad tigar želi njega da ubije, on to naziva okrutnošću."
Džordž Bernard Šo
 

Vet Twitter

Labrador-kardiologLabradora Liku, koji ima retku srčanu manu, operisaće kardio hirurzi budući da veterinari ne mogu da mu pomognu jer je operacija suviše komplikovana. Liki će biti operisan u vrhunskoj bolnici Monsuri u Parizu, čiji su hirurzi pristali da operaciju izvrše besplatno.

 

 

Kristijan Kolin, Likin vlasnik koji je ostao bez posla, ipak se zabrinuo kada mu je rečeno da će morati da obezbedi 3.000 evra za korišćenje specijalne opreme prilikom operacije.

 

 

Francusko udruženje za zaštitu životinja tada stupa na scenu, i obećava da će obezbediti 70 odsto troškova i pokrenuti kampanju preko "Fejsbuka" da se prikupi ostatak novca.

 

U Udruženju kažu da je odziv bio odličan. Jedan korisnik je donirao čak 300 evra, i oni veruju da će do 20. decembra, kada je operacija zakazana, uspeti da prikupe sav potreban novac.

 

Ceo slučaj je izazvao i kritike koje se odnose na činjenicu da je i nekim ljudima potrebna lekarska pomoć kako bi im se spasio život.

 

 

i dalje se skuplja novac potreban za specijalnu opremu koja će se koristiti

 

Lekar koji radi u jednom od siromašnijih pariskih predgrađa, kaže: “Voleo bih da verujem da bih i ja imao toliko uspeha kada bi mi bila potrebna proteza za nekog od mojih pacijenata. Mnogo njih živi pasjim životom. Lično, razumem vezanost tog čoveka za svog psa i razumem da bi učinio sve da ga spasi. Ali, ako malo pogledate okolo, videćete da živitmo u jako čudnom društvu.”

 

Neki od onih koji podržavaju kampanju za Liku su zbog izjave ovog doktora pobesneli, a jedan je napisao: “Životinje su često mnogo zahvalnije od ljudi”.

I. Funduk-blic.rs 

Oglasi za posao

veterina.info fan box