oglasi-se

Dogadjaji

Nema događaja

Rekli su o životinjama...

"Kad čovek želi da ubije tigra, on to naziva sportom; kad tigar želi njega da ubije, on to naziva okrutnošću."
Džordž Bernard Šo
 

Vet Twitter

klanica-svinjeRuska veterinarska inspekcija sprečila je krajem maja pokušaj šverca oko 22 tone svinjskog mesa iz Srbije, čije je poreklo bilo nejasno, pa je zato delimično ograničen uvoz mesa iz Srbije u Rusiju, rečeno je na sednici skupštinskog Odbora za poljoprivredu. 

Odbor je zatražio od nadležnih državnih institucija da dostave punu informaciju o razlozima ograničenog izvoza mesa i mesnih prerađevina u Rusku Federaciju, zbog štete koju ono može da nanese stočarstvu u Srbiji.

Predsednik Odbora Marijan Rističević preneo je poslanicima dopis Ruske veterinarske inspekcije, u kojem je navedeno da su u kontejneru iz Srbije umesto slanine pronađeni komadi svinjske kože bez pečata, kao i roba sa markiranim pečatom hrvatskih i španskih veterinarskih zavoda.

Rističević je rekao da je izvoz mesa i prerađevina smanjen, jer je ruska strana delimično suspendovala Protokol o saradnji sa Ruskom Federacijom i carinskim savezom (Rusija, Bjelorusija i Kazahstan).

On je predložio zakazivanje nove sednice na kojoj će se raspravljati samo o ovoj temi, a od Ministarstva poljoprivrede zatraženo je da do tada dostavi izveštaj o razlozima privremenog ograničenja izvoza mesa i mesnih prerađevina u Rusiju.

Od Ministarstva poljoprivrede zatraženo je da dostavi analizu postupaka Uprave za veterinu i drugih nadležnih, kao i imena eventualnih odgovornih lica koja su dovela do privremene obustave izvoza mesa u Rusiju.

U zaključcima koje je usvojio Odbor, zatraženo je od direktora Uprave za veterinu Dejana Bugarskog da dostavi podatke o uvoznim pošiljkama mesa i jestivim delovima zaklanih životinja sa tačnim brojem, količinom, vrstom, nazivom zemlje izvoznice, nazivom uvoznika i namjenom, i to za cijelu 2013. godinu i za prvih pet meseci 2014. godine. 

Izvor: vesti-online.com/

Oglasi za posao

veterina.info fan box