MINISTARSTVO POLjOPRIVREDE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE, UPRAVA ZA VETERINU u skladu sa Akcionim planom i preuzetim obavezama u postupku pridruživanja EU formirala je Radnu grupu sa zadatkom sprovođenja Obuka veterinarskih inspektora u Republici Srbiji u oblasti dobrobiti farmskih životinja, a radi uspostavlјanja sistemskog nadzora i kontrole i primenu Zakona o dobrobiti životinja.

obuka1

Za potrebe uspostavlјanja sistemske inspekcijeske kontrole i usvojenog Godišnjeg plana rada veterinarske inspekcije za 2015.godinu doneta je Direktiva 323-06-7848/14-05 kao i Standardna operativna procedura - SOP „Službena kontrola ispunjenosti uslova dobrobiti životinja na gazdinstvima na kojima se drže i uzgajaju proizvodne životinje“.

Obuka se održava na teritoriji Republike Srbije prema Planu obuke od 09.03.2015. godine. Za potrebe iste pripremlјene se Ček liste, Protokolarne ocenske liste, Uputstva za primenu istih kao i Obrasci izveštavanja. Pored teoretskog dela u okviru obuke sprovodi se i praktični deo na odobrenim farmama. Obuku sprovode predstavnici Odelјenja veterinarske inspekcije, Odelјenja za zdravstvenu zaštitu, dobrobit i sledlјivost životinja i predstavnik Organizacije za brigu o životinjama „ORCA”. Budući nosioci službenih kontrola dobrobiti farmskih životinja su veterinarski inspektori – „treneri“ koji su u periodu 2012.-2014. prošli niz obuka u okviru Tvining projekta, TAIEX i Organizacije „ORCA“ u sradnji sa Univerzitetom u Bristolu.

Dana 25. i 26.03.2015.god. u Nišavskom upravnom okrugu organizovana je i održana obuka veterinarskih inspektore Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga.

Dana 01. i 02.04.2015.god. u Pomoravskom i Zaječarskom upravnom okrugu organizovana je i održana obuka veterinarskih inspektora u ova dva okruga i za inspektore Borskog i Šumadijskog okrug.

Prijavi se

Pretraži sajt

Poslednje na forumu

Oglasi za posao

veterina.info fan box