zoonoze logo

Poštovane kolege,

Dozvolite mi da vas pozdravim ispred Sekcije za zoonoze Srpskog veterinarskog društva. Ovo prilikom želimo da vas obavestimo da Sekcija, kao i svake godine do sada, organizuje tradicionalne, sada već 17 put po redu, XVII Epizootiološke dane, sada pod nazivom „XVII Simpozijum epizootiologa i epidemiologa“ u vidu jednog naučno-stručnog simpozijuma, koji će se održati od 22 do 24 aprila 2015. godine u Hotelu „Tami Residence“ u Nišu.

Naša ideja je da Simpozijumu vratimo i ojačamo regionalni karakter i da u okviru njega diskutujemo o temama koje nepoznaju granice i koji nas vezuju sve zajedno u celoj regiji (Balkana). Istovremeno, posebno pozdravljamo i sve veće aktivno i pasivno uključivanje kolega epidemiologa u rad Simpozijuma u oblasti zoonoza i u ime toga proširujemo njegov naziv u „Simpozijum epizootiologa i epidemiologa“.

Sve vas pozivamo da pogledate prvo obaveštenje o održavanju simpozijuma u prilogu ove poruke, kao i kratko uputstvo za pisanje kratkih sadržaja radova i da svojim prisustvom i aktivnim učešćem podržite ovo naše tradicionalno naučno stručno druženje i učestvujete u razmeni informacija i saznanja. Simpozijum će biti akreditovan kod Veterinarske komore kao deo kontunuirane edukacije veterinara uz napomenu da je Simpozijum namenjen i za edukaciju lekara (informacija će biti poslata i u Lekarsku komoru Srbije).

S poštovanjem,
Tamaš Petrović
Predsednik Sekcije za zoonoze SVD

„XVII SIMPOZIJUM EPIZOOTIOLOGA I EPIDEMIOLOGA“

(XVII EPIZOOTIOLOŠKI DANI)

22.-24. april 2015.godine

Hotel „Tami Residence“, Niš

PRVO OBAVEŠTENjE

Poštovane koleginice i kolege,

Kao i do sada, već tradicionalno po 17-ti put, organizaciju Simpozijuma epizootiologa i epidemiologa (XVII epizootiološki dani) preuzima Sekcije za zoonoze Srpskog veterinarskog društva. Na sastanku Sekcije za zoonoze SVD i predstavnika epizootiološke i epidemiološke službe Srbije, održanog 24. decembra 2014.godine razmatrana je opšta epizootiološka situacija i doneta je odluka o potrebi organizovanja tradicionalnog Simpozijuma Sekcije za zoonoze u njegovom redovnom terminu – u aprilu 2015.godine u vidu skupa regionalnog karaktera.

Aktuelna i veoma složena epizootiološko-epidemiološka situacija u zemlji i regionu odavno beleži zejedničke probleme pa je to realna prilika da se na ovom Simpozijumu analizira postojeća situacija i donesu zajednički zaključci i smernice za dalje mere praćenja i kontrole zaraznih bolesti životinja i zoonoza.

TEMATIKA / TEMATSKA ZASEDANjA

· Aktuelna epizootiološko/epidemiološka situacija u zemlji i ukruženju;
· Zarazne i zoonozne bolesti virusne etiologije;
· Zarazne i zoonozne bolesti bakterijske etiologije;
· Zarazne i zoonozne bolesti parazitske etiologije;
· Bezbednost hrane – aktuelna problematika;
· Okrugli sto – Strategija kontrole/eradikacije klasične kuge svinja u R. Srbiji
· Okrugli sto – Programi nadzora zaraznih i zoonoznih bolesti – predlozi unapređenja
· Slobodne teme

Zbog izuzetno kratkog vremenskog perioda koji je preostao do održavanja Simpozijuma, prijava kratkih sadržaja referata, koreferata i saopštenja je najkasnije do 05. marta 2015.godine. Kratak sadržaj rada treba dostaviti u elektronskoj formi na najviše jednoj stranici A4 formata i do 300 reči (dvojezično – na srpskom i engleskom jeziku) na adresu organizatora: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. U prilogu je dato „Uputstvo za pisanje kratkih sadržaja“. Naučni odbor zadržava pravo konačne odluke o uvrštavanju rada u Program Simpozijuma. Informacija o prihvatanju/odbijanju rada za Simpozijum će biti poslata autorima radova do 12 marta 2015.god. Svi radovi saopšteni na Simpozijumu će se štampati u vidu kratkih sadržaja na srpskom i engleskom jeziku. Autori prihvaćenih kratkih sadržaja radova će imati mogućnost da napišu rad u celosti od 5-8 stranica sa literaturom (do 20 referenci). Rok za predaju radova u celosti je 25. mart 2015.godine, na emejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Organizacioni odbor će u zavisnosti od broja primljenih radova u celosti doneti odluku da li će Zbornik radova biti štampan u papiroj ili elektronskoj verziji.

O visini kotizacije, cenama smeštaja u hotelu „Tami Residence“ u Nišu i broju bodova za pravdanje licence koji će skup dobiti nakon registracije kod Veterinarske komore Srbije ćemo vas obavestiti čim budemo imali sve potrebne podatke.

Kontakti: Sekcija za zoonoze SVD, Bul. Oslobođenja 18, 11000 Beograd, Tel/faks: 011 2685-187; dr Tamaš Petrović, 021 4895-321, 064 818 5410, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Predsednik Sekcije za zoonoze SVD

dr Tamaš Petrović s.r

Preuzmi uputstvo za autore

Prijavi se

Pretraži sajt

Oglasi za posao

veterina.info fan box