mercator-i-rodaVeterinarska inspekcija je juče tokom službene kontrole u objektu„Merkator S“ Megamarket Roda u Valјevu, u prometu zatekla 800 komada konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“ – farme Mrčić, Valјevo, kao jaja robne marke „Merkator“.

Preduzeću „Fili pili“ je Rešenjima veterinarske inspekcije, od 25.11.2014. i 09.01.2015. godine koja su i dalјe na snazi,zabranjeno stavlјanje u promet konzumnih jaja, pri čemu je rešenjem od 09.01.2015. godine, na farmi u Mrčiću, proglašena zaraženost salmonelom kategorije 1.

Usmenim rešenjem veterinarskog inspektora naređeno je povlačenje iz prometa zatečenih konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“ u objektu Merkator u Valјevu i naloženo njihovo neškodlјivo uništenje. Takođe, izrečena je zabrana stavlјanja u promet konzumnih jaja ovog proizvođača dok su na snazi navedena rešenja veterinarske inspekcije. Odgovornom licu naređeno je da preduzme dalјe mere u ostalim prodajnim objektima a koje podrazumevaju povlačenje iz prometa jaja pomenutog proizvođača.

Uprava za veterinu

Prijavi se

Pretraži sajt

Poslednje na forumu

Oglasi za posao

veterina.info fan box