Penzioner iz okoline Kragujevca uspeo je da prevari na desetine vojvođanskih stočara, "pelcujući" im krave "specijalnim koktelom", koji je zapravo bio mešavina nekoliko beskorisnih sastojka, među kojima i rakija.

krava 3

 

Nekadašnji veterinarski tehničar M.I. (57) koji je radio u severnom Banatu više od dve decenije, a sada je penzioner i živi u okolini Kragujevca,prevario je nekoliko desetina proizvođača kravljeg mleka sa kojima je godinama sarađivao.On im je prodavao injekcije i lekove za povećanje mlečnosti krava.

Injekcije je pravio od meke rakije, u koju je stavljao cvet kantariona i malo ulja i tim koktelom je onda "pelcovao" krave.

Umesto 3.500 dinara, koliko koštaju regularne vakcine, injekcije koje navodno ubrzavaju laktaciju krava naplaćivao je samo 2.000 dinara i tako za nedelju dana zaradio više od 150.000 dinara.
Najviše prevarenih stočara je u okolini mesta Monaštor na severu Vojvodine.
Ištvan Mojzeš, jedan odprevarenih kaže da ne može da poveruje da je tako naivno naseo na priču o tome dacrvena tečnost nastala od rakije, ulja i cveta kantariona može da bude delotvorna na krave da daju više mleka.

Dva dana nakon dobijanja rakijske terapije, krave su počele manje da jedu i umesto više, počele su da daju i po šest litara manje mleka nego pre toga.

Autor: Naše novine

 

Prijavi se

Pretraži sajt

Poslednje na forumu

Oglasi za posao

veterina.info fan box