world-animal-protection-log 591Projekat pomoći poplavljenom području, koji je nakon poziva Veterinarske komore Srbije pripremila Svetska organizacija za zaštitu životinja - World animal protection , otkazan je zbog propusta Uprave za veterinu da blagovremeno potpiše ugovor o saradnji.

 

Projekat je trebao da stupi na snagu 15. Jula 2014.god. Ugovor o saradnji je Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije poslat početkom Jula 2014, ali ga nadležni nisu na vreme uzeli u postupak.
Direktor Uprave, Dr. Dejan Bugarski je, nakon upozorenja predstavnika Veterinarske komore Srbije 16. Jula 2014. godine da kašnjenje ugrožava projekat, preduzeo mere da se dokumenat pregleda, ali je potpis usledio tek 28. Jula 2014.god. Potpisani ugovor je prosleđen Direktoru za operacije u katastrofama Svetske organizacije za zaštitu životinja istog dana.
Uprkos najboljih namera njihovog tima da projekat otpočne, nakon sagledavanja nastalog stanja koje onemogućava blagovremenu primenu predloženih mera i kosi se sa njihovim standardnim operativnim procedurama - doneta je odluka da se akcija pomoći Srbiji otkaže.

 

Preuzmite ceo izveštaj u .pdf formatu

Prijavi se

Pretraži sajt

Oglasi za posao

veterina.info fan box